bedrijfsinfo verhuur

home e-mail


Opleidingen

 PADI duikopleidingen
 PADI formulieren
 DAN opleidingen
 Informatie / Inschrijfformulier
 


Overige

 GASTENBOEK
 VERHUUR!
 STREAMING VIDEO

 YAHOO Group Diverad
 PADI Europe

PADI Open Water Diver cursus

Student Divers studying

De PADI Open Water Diver cursus is de beginners cursus voor de sportduiker. Deze cursus bestaat uit twee delen:

  • 5 theorielessen + 5 zwembadduiken
  • 4 buitenwaterduiken

De zwembadduiken en theorielessen zijn bedoeld om je alle vaardigheden en theoretische kennis te leren die je nodig hebt om veilig te duiken. Tijdens de daarop volgende buitenwaterduiken laat je zien dat je alle vaardigheden beheerst en kunt toepassen. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen, voor het praktijkgedeelte geldt dat je leert tot beheersing en dat er geen examen afgenomen wordt.

Afhankelijk van het lesschema duurt de cursus 3 tot 7 weken. De cursusduur kan ook in drie intensieve dagen.

Voor je deel kunt nemen aan de cursus moet je aan een aantal eenvoudige eisen voldoen:

  • Je moet in goede gezondheid verkeren. Het is niet nodig om gekeurd te worden door een arts, maar je moet wel een medische verklaring invullen  Als hier iets uit voort komt kun je hoogstwaarschijnlijk nog wel duiken maar moet je wel een sportkeuring ondergaan.
  • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn. Ben je jonger dan 15 jaar, moet een van je ouders al duiken of de cursus ook volgen. Je krijgt na brevettering het Junior Open Water Diver brevet.

Je moet op het niveau van het A diploma kunnen zwemmen. Dat wil zeggen, je moet 175 meter aaneengesloten kunnen zwemmen en 10 minuten kunnen watertrappen. Een diploma is niet vereist.OW Crew Pak

 

Na brevettering als Open Water Diver mag je met iedere duikbuddy met een gelijkwaardig brevet duiken. De maximum diepte is 18 meter en er gelden een aantal beperkingen: je mag nog niet 's nachts duiken en niet in wrakken, onder ijs, in grotten of in stromend water. Hiervoor zijn vervolgopleidingen nodig. Na afronding van de cursus kunt u deelnemen aan deze vervolgopleidingen.
terug naar opleidingen

© Diverad 2007/2016 - Technische realisatie UwHomePage.com